fbpx

Deze unieke olie wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten die aan de Argania spinosa boom hangen. Deze bedreigde boomsoort komt nu vooral nog voor in Marokko. Historisch gezien wordt arganolie al een lange tijd gebruikt voor cosmetische doeluiteinden en werd de boom zelf ‘boom der schoonheid’ genoemd.

De voordelen van arganolie

Arganolie is rijk aan verschillende krachtige ingrediënten. Hieronder willen we de ingrediënten doornemen die voorkomen in de olie.

 1. Vetzuren

Arganolie bestaat voor 99% uit vrije vetzuren. Daarom is een groot gedeelte van zijn voordelen ook hieraan te danken.  De 4 meest voorkomende vetzuren zijn oliezuur, linolzuur, palmitinezuur en stearinezuur

Arganolie haar, Haargroei Producten
bron

Deze vetzuren komende ook in andere oliën voor die vele voordelen hebben voor je haren en hoofdhuid zoals olijfolie en jojoba olie.

Oliezuur en linolzuur zijn bekende DHT blokkers die in vele lotions worden gebruikt. Hiermee kunnen ze DHT ophoping in je hoofdhuid voorkomen. Daarnaast zijn stearinezuur en palmitinezuur ontstekingsremmende vetzuren.

 • Polyfenolen
  Polyfenolen zijn micronutriënten die worden gevonden in sommige planten. Uit verschillende studies is gebleken dat polyfenolen beschermen tegen vele ziektes waaronder, kanker, diabetes en cardiovasculaire problemen. Daarnaast gaat het ook ouderdom tegen door het tegengaan van vrije radicalen.
 • Tocoferolen
  Tocoferolen zijn een vorm van vitamine E en zijn een sterke antioxidant die bescherming kunnen bieden tegen je haren.
 • Squalenen
  Dit is één van de meest voorkomende lipiden die door huidcellen word geproduceerd en is een bestandsdeel van talg. Hoewel het op natuurlijke wijze in je lichaam wordt aangemaakt vertraagt de productie ervan drastisch na de leeftijd van 30 waarmee het bijdraagt aan een droge huid. Als een hydraterend bestandsdeel beschermt het de hoofdhuid van een lage van talgproductie.
 • Carotenen
  Caroteen komt uitsluitend voor in planten. Het is een belangrijk pigment die een cruciale rol speelt in energieoverdracht bij fotosynthese in planten.
  Verder speelt het bij mensen een belangrijke rol in de visus, ondersteunt het goede botgezondheid en nog vele andere functies. Daarentegen kan teveel ervan lijden tot haaruitval.

De voordelen samengevat:

Hydratie

Door de hoge hoeveelheden van oliezuur en linoleenzuur zal arganolie je hoofdhuid en haarfollikels goed hydrateren.

Een droge hoofdhuid komt vaak voor. Het gaat vaak gepaard met roodheid, schilfers en irritatie van de hoofdhuid. Een droge huid zal op zich zelf niet snel voor haaruitval zorgen, maar omdat het kan jeuken en je daarmee vaak geneigd bent om te krabben kan het wel voor haaruitval zorgen.

Om een droge hoofdhuid tegen te gaan is arganolie daarom een goede keuze.

Verbetert hoofdhuidgezondheid

Arganolie heeft door zijn krachtige ingrediënten een ontstekingsremmend effect dat goed is voor je (hoofd)huid. Bijna alle kalende mensen hebben een chronische ontsteking in hun hoofdhuid die langzaam je haren beschadigd. Door arganolie kan dit proces geremd worden en daarmee je haren en je hoofdhuid gezond blijven.

Voorkomt styling en kleurend schade

Onderzoek laat zien dat de verschillende vetzuren in arganolie een beschermende laag vormen tegen breuken bij het stylen van het haar. Het liet zien dat het de kans op gespleten punten verlaagd en daarmee bijdraagt aan sterker dikker haar.

In 2013 is er studie geweest die  constateerde dat arganolie schade kon beperken dat werd veroorzaakt door kleuren bij kaukasisch haar.  

Tot slot

Er word in de markt van haarproducten veel gepraat over verschillende veelbelovende oliën die niet allemaal hun beloftes kunnen waarmaken. In het geval van arganolie is dit wel het geval waarbij de voordelen voor de (hoofd)huid en haren in meerdere studies is aangetoond. Of je nou wel of geen haaruitval hebt raden wij je aan om arganolie zeker toe te voegen aan je haarcare routine.

Mocht je opzoek zijn naar een hoogwaardige shampoo die arganolie bevat, raden wij jou de volgende shampoos aan:

Neofollics Hair Growth Stimulating Shampoo
Lipogaine Big 5 Hair Rejuvenating Shampoo

De waardering van vitalgaine.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 103 reviews.
De nummer🥇haargroeiproducten shop van Nederland en België!
Gebruik de code: SPECIALOFFER22 voor 10% korting op alle producten.