fbpx

In de afgelopen jaren wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar de effecten van ‘microneedling’ op het bestrijden van verschillende huidaandoeningen. Veel belovende resultaten zijn reeds verkregen en er zijn momenteel talloze klinieken waarbij de techniek toegepast wordt met gebruik van zogeheten micro-naalden. Dit heet ook wel de Collageen Inductie Therapie. Het is al langer bekend dat deze techniek b.v. goed resultaat biedt tegen acne, maar wist je dat het ook zeer effectief schijnt te zijn tegen haarverlies? Daarbij zijn er methodes ontwikkeld waardoor je deze therapie eenvoudig zelf kan uitvoeren in huis. In deze blog willen wij je meer vertellen over de upcoming ‘dermarollers’.

Dermarollers zijn de huis-tuin-keuken variant van de microneedling-pen en bestaat uit een stick met een roller die maar liefst tot wel 540 mini naaldjes kan bevatten. Bij het rollen over de huid ontstaan er gecontroleerde microwondjes aan de huid zonder beschadiging van de epidermis, oftewel de opperhuid. Deze microwondjes leiden tot minimale oppervlakkige bloedinkjes in de huid, met als gevolg het opgang zetten van de wondgenezing cascade. De wondgenezing cascade is een proces wat opgang komt om kleine beschadigingen te genezen. Hiervoor zijn een hoop groeifactoren, eiwitten en bindweefselcellen voor nodig. Deze belangrijke stoffen worden gestimuleerd om meer naar de oppervlakte van de huid te bewegen. Om ze daar naar toe te krijgen is er natuurlijk (voldoende) bloedvoorziening nodig. Door het afbreken van oude huidstrengen met de naalden, wordt de huid geactiveerd om nieuwe bloedvaatjes te vormen. Dit proces heet neovascularisatie (neo = nieuwe, vascularisatie = bloedvat vorming) en zorgt er dus voor dat de belangrijke stoffen bij het huidoppervlak terecht komen.

Visuele weergave dermaroller werking

Afhankelijk van de grootte en de lengte van de naalden kan men bepalen hoe diep in de huid geprikt wordt. Zo kan men met grotere naalden van 1.5 t/m 2 mm lengte dieper in de huid puncteren en daarmee iets grotere wondjes maken voor extra bloedvoorziening. Hiermee kan men heel effectief acne bestrijden en (bestaande) littekens beter laten genezen. Echter hangt de frequentie van het gebruik sterk af van de grootte van de naalden en de reden van gebruik. Zo wordt het geadviseerd om voor haaruitval de kleinere maten, tussen 0.15 mm en 0.5 mm, te gebruiken omdat de haarzakjes niet al te diep zitten in de huid.

Doordat er ineens veel meer bloed en meer voedingsstoffen naar de huid vervoerd worden kunnen de haarzakjes hier meer van profiteren. Haarzakjes zijn sterk afhankelijk van goede bloedvoorziening en voedingsstoffen om te blijven staan en te groeien. Het gunstige van dit proces van ‘beschadiging’ en ‘genezing’ is dat het in de haarzakjes van de positieve effecten kunnen genieten zonder het ontstaan van littekens of zichtbare schade aan de huid. Daarnaast zorgt de nieuwe aanvoer van de voedingsstoffen dat haartjes die inactief of verzwakt zijn, een extra boost krijgen om te blijven groeien. Dit is bijvoorbeeld heel erg gunstig bij vellushaartjes in de baardregio. De haarzakjes van deze haartjes zijn aanwezig maar hebben niet genoeg voedingsstoffen om te groeien, door ze te voorzien van voldoende bloedtoevoer worden ze groter en zal er voortdurend bloed erheen blijven stromen.

Voor het optimale resultaat van haargroei wordt door de literatuur sterk geadviseerd om na gebruik van de dermaroller een haargroei stimulerende serum/lotion aan te brengen. Verklaring hiervoor is het verhoogde opname van de stoffen doordat het beter lokaal in het bloed terecht komt, zonder dat het door het hele lichaam verspreid wordt. De 0.2 mm dermaroller van Haargroei Producten heeft de perfecte lengte voor gebruik van zowel baardgroei als haargroei. Door gebruik van de Neofollics Baardgroei Serum of de Neofollics Haargroei Stimulerende Lotion na gebruik van de dermaroller vergroot je de kans op toename van haargroei. Tevens worden je haren beter beschermd tegen uitval en kun je het ontstaan van kale plekken goed tegen gaan. Voor optimaal resultaat wordt geadviseerd om de dermaroller 1 tot 2 keer per week te gebruiken alvorens het aanbrengen van een lotion of een serum. De dermaroller is goed te gebruiken voor zowel op de wangen als op de hoofdhuid. Resultaten kunnen zichtbaar zijn na 8 tot 12 weken gebruik.

Uitverkocht
19,95 De Neofollics Haargroei stimulerende roller is geschikt voor iedere man of vrouw die: Last
Uitverkocht
Oorspronkelijke prijs was: €19,95.Huidige prijs is: €13,97. De Neofollics baardgroei stimulerende roller is geschikt voor iedere man die: Bijna tot geen
Uitverkocht
19,95 De 02 mm dermaroller van Haargroei Producten is ideaal voor elke man en vrouw die: Last hebben
Aanbieding!
Uitverkocht
Oorspronkelijke prijs was: €49,95.Huidige prijs is: €39,95. Wat zit in het voordeelpakket Neofollics Baardgroei Serum Dermaroller 05mm Gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van vitalgaine.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 103 reviews.
De nummer🥇haargroeiproducten shop van Nederland en België!
Gebruik de code: SPECIALOFFER22 voor 10% korting op alle producten.