fbpx

DHT Hormonen

Volgens mij kunnen we het erover eens zijn dat haaruitval iets is wat we allemaal tegen willen gaan, onafhankelijk of je nou man of vrouw bent. Om te weten wat je kan doen tegen haaruitval is het belangrijk om te begrijpen wat het DHT hormoon is, dit speelt namelijk een grote rol in het hele proces.

Wat doet het DHT hormoon?

Dihydrotestosteron, ofterwijl DHT, wordt van nature in het lichaam geproduceerd doordat testosteron zich omzet in DHT. Het zorgt voor de ontwikkeling van onder andere lichaamsbeharing, spiergroei en een zwaardere stem en komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Hoe kan het dan dat dit hormoon zorgt voor haaruitval? Dat komt doordat het DHT hormoon zich kan gaan hechten aan de androgeenreceptoren op de haarzakjes. Dit alleen hoeft niet perse voor een probleem te zorgen. Helaas is het bij iedereen genetisch bepaalt hoe je haar hierop reageert, de een is heel gevoelig voor het hormoon en zal daardoor veel sneller haaruitval ervaren dan de ander.

Wat verhoogt het DHT hormoon?

Het is natuurlijk erg handig om te weten wat je kan doen om je DHT niveau te verlagen, dat is natuurlijk wat je wilt als je haaruitval wilt tegengaan. Maar het is bijna net zo belangrijk om te weten wat je beter niet kan doen, anders werk je jezelf alleen maar tegen.

Het DHT hormoon staat dicht in relatie tot testosteron, daarom zijn activiteiten die testosteron stimuleren ook stimulerend voor DHT. Aan wat voor activiteiten moet je dan precies denken?
Bijvoorbeeld het nemen van supplementen die je testosteron verhogen, maar het opbouwen van een hoop spiermassa kan ook leiden tot een verhoogd testosteron gehalte.
Daarnaast is een dieet met te veel suiker erin ook een grote speler in de activiteit van het hormoon. Te veel suiker zorgt namelijk voor kleine ontstekingen in je lichaam die DHT productie aanzienlijk verhogen.

Hoe verminder je het DHT hormoon?

Het belangrijkste van alles, hoe verminder je het DHT hormoon? Er zijn een hoop dingen die je kan doen waardoor je het gewenste resultaat kan halen. De een wat omslachtiger dan de ander, maar we zullen er hier een paar uitlichten zodat je zelf de keuze kan maken over wat jou het handigst lijkt. Om te beginnen kan je aanpassingen maken in je dieet. Zoals eerder genoemd raden we het aan om de hoeveelheid suiker die je inneemt door de dag heen te verminderen. Daarnaast is het handig om bepaalde vitaminen als lycopeen, zink en L-lysine in te nemen. Lycopeen vind je voornamelijk in tomaten, wortel, mango en watermeloen. Zink en L-lysine kan je vinden in bijvoorbeeld amandelen, cashewnoten en sommige groene groentes maar, je kan ze ook halen uit sommige tabletten zoals de neofollics tabletten gemaakt tegen haaruitval.

Naast het aanpassen van je dieet is er de optie om shampoos te gebruiken die gemaakt zijn om haaruitval tegen te gaan. Een daarvan is de Lipogaine Big 3 Shampoo. Het hoofdingrediënt hierin is ketoconazol. Dit is een antischimmel middel wat goed werkt tegen onder andere hoofdroos en eczeem. Daarnaast heeft het ook nog een antiandrogene werking waarbij het de hoeveelheid DHT in je hoofdhuid vermindert. Dit zorgt ervoor dat je haren meer zuurstof kunnen krijgen en haarzakjes niet meer krimpen. Een ander belangrijk element in de shampoo is saw palmetto, zaagplant extract, dit is een ook een remmer van DHT.

Uitverkocht

Neofollics Hair Technology

Neofollics Tabletten Tegen Haaruitval

37,95 De Neofollics hair regrowth tabletten  van Neofollics hair technology zijn een kwalitatief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van vitalgaine.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 103 reviews.
De nummer🥇haargroeiproducten shop van Nederland en België!
Gebruik de code: SPECIALOFFER22 voor 10% korting op alle producten.