fbpx

Heb jij haaruitval door stress? Dit zijn de oorzaken, gevolgen en beste tips!

Haaruitval door stress is een veelvoorkomende oorzaak van haaruitval. Dit komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Er zijn verschillende oorzaken hiervoor en ook manieren om dit te herstellen. Klaar om haaruitval door stress tegen te gaan? Lees dan snel verder. 

 

Wanneer spreek je van haaruitval door stress?

Haaruitval herken je vaak wanneer je haar onverklaarbaar dunner wordt. Er vallen plotseling grote hoeveelheden haar uit en daardoor ontstaan er kale plekken. Wanneer de oorzaak hiervan stress is, gaat meer dan 20% van de haarzakjes tegelijkertijd de rustfase in. Een tijd later komen ze in de uitvalfase, dit kan enkele maanden duren. Hoe deze fase verloopt is bij een ieder verschillend. 

 

De oorzaak haaruitval door stress

Haaruitval door stress kan worden veroorzaakt als je in een stressvolle situatie terecht komt. Dit kunnen hevige emotionele spanningen zijn zoals tijdens een relatiebreuk, baanverlies, druk vanuit werk of school, scheiding of verlies van een dierbare. Wanneer je in zo’n situatie terechtkomt, maakt je lichaam de hormonen cortisol en adrenaline aan. Het functioneren van je haarzakjes worden beïnvloed en cortisol breekt bepaalde stofjes af in de huid die nodig zijn voor regelmatige haargroei. 

 

Wat kun je doen om haaruitval door stress te herstellen? 

Wanneer je haaruitval ervaart door stress, is het belangrijk om hier wat aan te doen.

De volgende tips kunnen je hierbij helpen:

 • Leer om te gaan met stress

  Je haar groeit alleen weer aan nadat de stress is weggenomen. Bekijken welke technieken voor jouw werken om de stress te verminderen bijvoorbeeld yoga, meditatie, begeleiding of ademhalingsoefeningen.

 • Slaap en ontspan voldoende

  Zorg voor een comfortabele nachtrust en breng hier regelmaat in. Voldoende slaap vermindert de stress. Ook meer ontspanning kan stress verminderen.

 • Volg een gezond eetpatroon met vitamines

  Gezond eten en hier een patroon in brengen is goed voor je haar en lichaam. Eet veel groente, fruit, volkoren producten, magere eiwitten en gezonde vetten. Combineer dit met vitamines, zoals haarvitamines.

 • Probeer een hoofdhuid behandeling

  Een hoofdhuid serum en haargroei supplementen helpen het haar weer te laten groeien na haaruitval door stress. 

 

Hoe helpen onze producten tegen haaruitval? 

De producten van haargroeiproducten.nl bevatten ingrediënten die bewezen effectief zijn tegen haaruitval. Ze hebben gekeken naar wetenschappelijk bewijs voor effectiviteit en de ervaringsverhalen van consumenten. Deze strategie wordt toegepast in het assortiment. Ontvang gratis advies van de experts, stuur een bericht via de chat of bel ons. 

 

30,95 Een haargroeistimulerende conditioner verrijkt met argan olie en aloe vera om je haren te voeden,
33,95 De Lipogaine big 5 is een sulfaatvrije shampoo gemaakt van natuurlijke ingrediënten Het helpt de

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van vitalgaine.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 103 reviews.
De nummer🥇haargroeiproducten shop van Nederland en België!
Gebruik de code: SPECIALOFFER22 voor 10% korting op alle producten.