fbpx

Neoxyl, Het vernieuwde haargroeicomplex van Neofollics

Wat is Neoxyl?

Neoxyl is een combinatie van verschillende haargroeimoleculen in de verbeterde Neofollics lotion. Deze haargroeicomplex bestaat uit 10 verschillende ingrediënten die zorgvuldig zijn geselecteerd op klinisch onderzoek voor een meervoudige aanpak van haaruitval. Neoxyl® is gemaakt als een verbeterde opvolger van Minoxidil. Minoxidil werd al tijden gebruikt in de strijd tegen haaruitval. De werking van dit stofje is gebaseerd op het stimuleren van bloedtoevoer van de hoofdhuid door het activeren van zogenaamde ‘potassium kanalen’. Dit maakt Minoxidil een potassium channel opener (kortweg PCO). Minoxidl heeft vergeleken met Neoxyl weinig effectiviteit en meer bijwerkingen.

Ingrediënten

Neoxyl bevat drie haargroei stimulerende moleculen genaamd Adenosine, Vividine® en Aminexil®. Deze moleculen hebben een vergelijkbare structuur als Minoxidil, maar zorgen gezamenlijk voor een bredere en effectievere aanpak tegen haaruitval met minimale bijwerkingen.

 • Vividine: versterkt de haren op een soortgelijke manier als Minoxidil. Vividine behoort tot dezelfde groep als Minoxidil, het zijn namelijk potassium channel openers(PCO),. Dit zorgt ervoor dat haar sneller de groeifase ingaat en dat deze groeifase ook langer duurt. Vividine stimuleert hier net als Minoxidil extra bloedtoevoer naar de hoofdhuid en haarzakjes waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar zijn voor de haren om optimaal te kunnen groeien.
 • Aminexil: verminderd haaruitval door het voorkomen van de verharding van collageen rondom de haarwortel ( het gaat namelijk fibrosering tegen. Hierdoor verankert de haarwortel zich steviger in de hoofdhuid.
 • Adenosine: uit onderzoek is gebleken dat Adenosine, bij zowel mannen als vrouwen, kan zorgen voor verbeterde haargroei op de hoofdhuid. Uit het onderzoek bleek verder dat gebruikers tevreden waren over de afname van het haarverlies. Adenosine heeft, in tegenstelling tot Minoxidil, géén bijwerkingen.

Botanische extracten

Het Neoxyl® haargroeicomplex bevat zes botanische extracten. Deze hebben op verschillende manieren een positieve werking op de haargroei. Een van de belangrijkste werkingsmechanismen is het remmen van de alpha-5 reductase enzym die verantwoordelijk is voor de aanmaak van DHT. De omzetting van testosteron in di-hydrotestosteron (DHT) is namelijk een belangrijke reden van (erfelijk) haarverlies. Daarnaast is beinvloeding van groeifactoren een belangrijk mechanisme in de stimulering van haargroei.

 • Ecklonia cava: bevat een hoge concentratie van de stof Dieckol die DHT-verlagend werkt en een hoge concentratie Dioxinodehydroeckol die de haargroei stimuleert..
 • Raspberry ketone: kan de productie van IGF-1 (op insuline gelijkende groeifactor) vergroten, wat de groei van de haarfollikel stimuleert. Studies tonen aan dat een zeer lage concentratie van deze stof al een aanzienlijk effect op de haargroei heeft. Lees meer over Raspberry ketone.
 • Carthamus tinctorius: stimuleert de haargroei op verschillende manieren en onderdrukt groeifactor B-1, een peptide die met haarverlies wordt geassocieerd.
 • Sanguisorba officinalis: stimuleert de haargroei door het verlengen van de groeifase van de haarzakjes. Het onderdrukt Fibroblast Growth Factor-5 (FGF-5), een natuurlijke proteïne die een rol speelt bij de (te snelle) overgang van het haar van de anagene naar de telogene fase.
 • EGCG (Epigallocatechin gallate): een polyfenool uit Groene Thee. EGCG gaat het proces van 5a-reductase tegen. Daarmee is het een natuurlijk DHT-remmer.
 • Proanthocyanidine B2: een polyfenool uit druivenpitten. Het zorgt voor het verlengen van de groeifase, wat zorgt voor langer haar en voor een hogere dichtheid van het haar.

Klinisch bewezen product

Neofollics lotion met 7% Neoxyl® is door middel van meerdere studies klinisch is getest en bevat alleen ingrediënten waarvan de werking  in verschillende wetenschappelijke studies is aangetoond. De verrichtte studies lieten zien dat het een gunstig effect heeft op haargroei en een effectief middel is tegen haaruitval.

Wanner er wordt gekeken naar een middel tegen haaruitval zijn afname van haaruitval en toename van dichtheid de belangrijkste uitkomsten.

In een lange termijn studie  kwam naar voren dat de Neofollics lotion met 7% Neoxyl ®  een gunstige uitkomst geeft wanneer er wordt gekeken naar beide parameters. Ook werden significante verbeteringen gezien in andere uitkomsten. 92% van de gebruikers gaven aan dat ze verbetering zagen in hun haargroei of haaruitval.

Neoxyl

In een laboratoriumstudie werd het effect van Neofollics lotion gemeten op de vermenigvuldiging van menselijke derma papilla-cellen (HDPC’s). Dit is een belangrijke indicator voor haargroei. Deze studie toonde dat de Neofollics lotion zorgde voor een toename van 96,8% in celgroei. Een verdubbeling ten opzichte van de onbehandelde cellen. Het gaf aan dat Neofollics lotion de celgroei in menselijke dermale papilla-cellen aanzienlijk bevordert.

Neoxyl vs minoxidil

Het effect van Minoxidil ter vergelijking gaf maar een  68,3% groei van de HDPC’s aan. De Neofollics lotion heeft een hiermee +41% hogere waarde dan Minoxidil. Uit dit onderzoek wijst het erop dat de Neofollics lotion met 7% Neoxyl® een hogere effectiviteit heeft in het bevorderen van haargroei en afremmen van haaruitval dan Minoxidil.

Neoxyl vs. Minoxidil

In deze blog heb je kunnen lezen dat de Neofollics lotion met 7% Neoxyl® klinisch bewezen heeft meer baat te geven aan de gebruiker ten op zichte van Minoxidil omtrent haaruitval en haargroei. Er zijn verschillende redenen waarom wij Neofollics lotion zien als het beste alternatief voor Minoxidil. Deze zetten wij hier voor jou op een rijtje:

 • Neofollics is 41% effectiever dan Minoxidil op de groei van dermale papilla-cellen.
 • Het heeft volgens onderzoek 95% gebruikerstevredenheid.
 • De lotion trekt snel in de hoofdhuid en is niet vet.
 • Het is een op water gebaseerde oplossing en bevat geen schadelijke oplosmiddelen zoals Propeenglycol (PPG), in tegenstelling tot Minoxidil.
 • Het is geschikt voor zowel mannen áls vrouwen.
 • De lotion bevat, naast Neoxyl®, verscheidene andere actieve stoffen die de haargroei verbeteren, zoals Panthenol. Dankzij de meervoudige aanpak is een beter effect op de haargroei te verwachten.
 • Neoxyl®heeft niet alleen een effect op erfelijk haarverlies, zoals Minoxidil, maar is ook geschikt om hormonaal haarverlies en alopecia areata tegen te gaan
 
Uitverkocht
37,95 De lotion van Neofollics is ideaal voor elke man en vrouw die: Last hebben van ongewenst

2 reacties op “Neoxyl, wat is het? Wij leggen het uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van vitalgaine.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 103 reviews.
De nummer🥇haargroeiproducten shop van Nederland en België!
Gebruik de code: SPECIALOFFER22 voor 10% korting op alle producten.