fbpx

Voeding en vitamines. Hoe spelen ze een rol bij haaruitval?

Voeding en vitamines spelen een grote rol bij het hebben van haaruitval. Door tekorten kan de gezondheid van je haar worden beïnvloed. In dit blog lees je over de invloed van voeding en vitamines op haaruitval en wat je kan doen om deze te herstellen.

Haaruitval door vitaminetekort 

Vitamines zorgen ervoor dat je lichaam gezond blijft en normaal kan functioneren. Als er dus om een of andere reden een tekort ontstaat kan dit invloed hebben op je gezondheid . Haaruitval kan komen door het hebben van een vitaminetekort. Mensen die een bepaalt dieet volgen en voedingsgroepen uitsluiten kunnen hier last van hebben. Ook kun je een vitaminetekort hebben zonder dat je het doorhebt.  Hoewel vitamines kunnen zorgen voor minder haaruitval moet je wel oppassen met de hoeveelheid vitamines dat je slikt. Een te grote hoeveelheid vitamines kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Raadpleeg een dokter als je niet zeker bent van eventuele vitaminetekorten.

Haaruitval door voeding 

Voedsel is ook een erg belangrijke factor als het gaat om haaruitval. Een tekort aan eten en  veelzijdigheid in je eetgewoontes vergroot de kans op ongezond en zwak haar. Als je niet gezond en veelzijdig eet kan het zijn dat je lichaam voor een langere tijd vitamines en mineralen mist die een rol spelen in het tegengaan van haaruitval. Het nemen van vitaminepillen is dus niet altijd de oplossing, het kan ook door je eetkeuzes of de hoeveelheid dat je eet komen.

Welke vitamines kun je nemen tegen haaruitval?

De vitamines die ervoor kunnen zorgen dat haaruitval wordt verminderd en je haar gezonder wordt zijn: vitamine A, C, B-complex en ijzer. Door het slikken van haargroei supplementen krijg je ook de nodige vitamines binnen die haargroei stimuleren.

Wat doen de vitamines?

De vitamines die hierboven zijn genoemd hebben allemaal verschillende effecten op je haar. 

Vitamine A voedt uw haarwortels en maakt het haar glanzend. Als je hier echter te veel van slikt kunt je juist last krijgen van haaruitval, pas hier dus goed mee op.

Vitamine C gaat haaruitval tegen omdat het functioneert als antioxidant.

Vitamine B-complex (bestaat uit de verschillende soorten vitamine B) is een belangrijke speler in het hebben van gezond haar. Het helpt bij de groei van het haar en gaat haaruitval tegen.

Een tekort aan ijzer heeft als gevolg dat je haar breekbaarder en dunner wordt. Als je je ijzergehalte aanvult kan dit haargroei stimuleren omdat je haarcellen weer normaal kunnen functioneren.

Welk voedsel kun je eten tegen haaruitval?

Eiwitten, groente, fruit, ijzer, volkoren producten en gezonde vetten zijn belangrijk bij de gezondheid van je haar. Deze voedingsstoffen maken je haar sterker, dikker en bevorderen de haargroei.

 

Voorbeelden van voedsel tegen haaruitval:

  • Eiwitten: Kaas, vlees, eieren en peulvruchten
  • Groente: Avocado, bladgroenten, wortels en zoete aardappels
  • Fruit: Watermeloen, sinaasappel, banaan, ananas, perzik, kiwi en appel
  • ijzer: vlees, dadels, rozijnen en vis

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van vitalgaine.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 103 reviews.
De nummer🥇haargroeiproducten shop van Nederland en België!
Gebruik de code: SPECIALOFFER22 voor 10% korting op alle producten.