fbpx

Seborroïsch eczeem

Niemand wil dat het op z’n schouders sneeuwt terwijl je er goed uit probeert te zien, dat snappen we maar al te goed. Seborroïsch eczeem is in elke vorm ongewenst en wij zijn hier om jou te informeren en hopelijk kunnen we je ook een beetje helpen!

Wat is Seborroïsch eczeem?

Simpel gezegd is Seborroïsch eczeem eigenlijk een milde vorm van eczeem dat zich meestal manifesteert rond je haarlijn of in je gezicht. Naast jeuk kan er roodheid zijn van de huid en ook kunnen er schilfertjes huid zijn die van je hoofd afvallen. Dit is ook wel bekend als roos, en iedereen kent wel iemand die hier last van heeft of heeft gehad. Sterker nog, zon 5% van de bevolking heeft er last van.

Het gekke is dat er geen verband lijkt te zijn tussen het eczeem en andere ziektes. Ook komt en gaat het zonder waarschuwing, bij zowel zieke als kerngezonde mensen.

Hoe ontstaat Seborroïsch eczeem?

Er is een hoop onduidelijkheid als het gaat om de oorzaak van seborroïsch eczeem, niemand weet precies waar het nou door komt. Wel zijn we het er in de onderzoekswereld redelijk over eens dat het komt door irritatie van de huid. De irritatie komt door een gist genaamd Pityosporum Ovale genoemd en iedereen heeft ze op zijn/haar huid. 

Hoe kan het dan dat niet iedereen overtollig roos heeft? 

Dit komt waarschijnlijk doordat iedereen anders reageert op de gist. Iedereen heeft zijn eigen vetten op de hoofdhuid zitten en hier voedt de gist zich. Mensen met een vettige huid kunnen hier daarom ook sneller last van krijgen

Onduidelijkheden en vragen

Gezien het feit dat we maar zo weinig snappen van hoe seborroïsch eczeem werkt zijn er natuurlijk ook een hele hoop mensen die een vraag erover hebben. Dus laten we maar wat duidelijkheid scheppen.

  1. Is het besmettelijk?
    Nee. Gelukkig is er niks besmettelijks aan. Het wordt veroorzaakt door gisten die op je hoofd zitten, iedereen heeft deze en die van een ander krijgen heeft geen effect op je.
  2. Word je er kaal van?
    Gelukkig hetzelfde antwoord als net. Nee. Soms kan het lijken alsof het wel zo is aangezien je af en toe een plukje haar zal meetrekken doordat je huid beschadigt is, maar alles groeit weer terug in zo’n geval.
  3. Hoe word je gediagnoseerd?
    Als je het echt zeker wilt weten is het het slimst om eventjes naar de huisarts te stappen, die weet er vaak wel raad mee. Meestal is het zo duidelijk dat de dokter kan zeggen wat het is, zonder dat ie ook maar iets hoeft aan te raken. Af en toe moet er een huidschilfer moeten worden getest, maar dat is heel zelden.

Wat helpt tegen Seborroïsch eczeem?

Nu het meest nuttige kopje van de hele tekst, wat kan je nou precies doen tegen Seborroïsch eczeem. 

Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg middelen om te gebruiken tegen roos, van puur natuurlijke producten tot zeer effectieve anti schimmel middelen. 

De twee makkelijkste dingen om mee te beginnen is om af en toe de hoofdhuid te masseren en om bij het douchen goed te zorgen dat er geen zeepresten meer in je haar zitten. Deze gaan namelijk in je huid zitten en zal zorgen voor irritatie.

De derde relatief makkelijke manier van eczeem bestrijding is lichttherapie. De zon heeft een erg positief effect op veel huidziektes en hetzelfde effect kan worden nagebootst met de juiste lampen. 

Als laatste wil ik je nog een tip meegeven over wat te gebruiken, ketoconazol. Dit middel is gemaakt om gisten en schimmels te bestrijden en is er ook erg goed in. Meestal zit het in een lage dosering in een crème of shampoo zodat het makkelijk te gebruiken is. 

Wij raden aan om Lipogaine Big 3 Shampoo met 1% Ketoconazol te gebruiken, hier zit niet alleen ketoconazol in maar ook andere natuurlijke DHT-blockers die gezonde haargroei bevorderen!

Door de lage hoeveelheid ketoconazol kan je het ook gerust elke dag gebruiken zonder dat het schadelijk voor je zal zijn.

2 reacties op “Wat helpt tegen Seborroïsch eczeem?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van vitalgaine.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 103 reviews.
De nummer🥇haargroeiproducten shop van Nederland en België!
Gebruik de code: SPECIALOFFER22 voor 10% korting op alle producten.